Prioritățile Olandei pentru Președinția Consiliului Europei au fost prezentate și discutate cu sectorul de business din Cluj în cadrul FSPAC talks.

Ambasadorul Olandei în România, Doamna Stella Ronner-Grubačić a fost invitatul special al celei de a patra ediții a FSPAC talks, care a avut loc în 22 Februarie 2016. Doamna Ronner-Grubačić a inițiat discuțiile cu mediul de business prezentând cele patru priorități ale Președinției Olandeze pentru UE: abordarea integrată a migrației și a securității internaționale; Europa ca motor al inovației și al creării de locuri de muncă; stabilitate financiară și un Euro puternic; politici de energie și de mediu orientate spre viitor. În același timp, reprezentanții mediului de business au adus în dezbatere teme precum: spațiul Schengen, securitate, Euroscepticism, statul de drept, zona Euro și provocări politice curente din diverse țări din Europa.

Întâlnirea a fost găzduită de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC). FSPAC talks reprezintă o serie de dezbateri dedicate exclusiv mediului de business, prin intermediul cărora FSPAC își propune să analizeze și să discute aspecte legate de evoluțiile din politică, administrație sau business din România și Europa Centrală și de Est.

Dacă doriți să participați la evenimentele FSPAC talks, contactați-ne la giving@fspac.ro.